De opbrengst van creativiteit

0

Terwijl de behoefte aan creativiteit nog nooit zo groot is geweest als nu, is het opmerkelijk hoe de aandacht voor het ontwikkelen van onze verbeeldingskracht achterblijft. We worden verlamd door een overvloed aan keuzes en neigen ertoe steeds meer te leunen op ons analytisch vermogen om tot oordelen en beslissingen te komen. Het lijkt een ongelijke strijd tussen intuïtie en verstand. De auteur doet grondig onderzoek naar de essentie van creativiteit in de kunst en biedt treffende psychologische bespiegelingen over de fascinerende strijd en drijfveren van de kunstenaar. Met deze inzichten wordt vervolgens langs historisch perspectief een brug geslagen naar een beter besef van de voorwaarden waaronder creatieve mensen in een bedrijfscultuur of organisatie kunnen gedijen en hoe we in het dagelijks bestaan tot een betere manier van leven kunnen komen. Dit filosofisch gedreven pleidooi voor creativiteit laat niet alleen zien wat twee werelden elkaar kunnen leren, het maakt eveneens duidelijk dat streven naar voldoening ons meer brengt dan het najagen van succes. Dat is de ware opbrengst van creativiteit.
"De opbrengst van creativiteit" wordt geïllustreerd met tien exposés over creativiteit van: Frank Boeijen - Henk Hofstede - Guus Janssen - Freek de Jonge - George Kooymans Jirí Kylián - Daniel Lohues - Chiel Meijering - Marc Mulders - Robert Jan Stips
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
25 maart 2015
Uitgeverij
Vior Webmedia V.O.F.
ISBN
9789082355802

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic