De opstand op het slavenschip Meermin

,

5

Een opzienbarend verslag van de opstand op het slavenschip Meermin voor de Zuid-Afrikaanse kust in 1766.
Tegen alle handleidingen en instructies in besloot een bemanningslid slaven uit hun boeien te bevrijden. Een humane daad in andere tijden, of pure gemakzucht? De slaven werden aan het werk gezet. Zemoesten 'assegaaien' schoonmaken, exotische speren die de bemanning had buitgemaakt. Het volgende moment was de halve bemanning vermoord, en restte de andere helft niets dan flessenpost overboord te gooien in een laatste poging hun levens te redden.
De geschiedenis van het slavenschip Meermin wordt vakkundig ontrafeld in dit opzienbarende document. In de afgelopen decennia zijn er meerdere zoektochten ondernomen naar het wrak van het voor de kust vergane schip, maar de Meermin is nooit gevonden. Nu wordt voor eens en altijd duidelijkwat er met het schip is gebeurd.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
18 juni 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
ISBN
9789059364363 , 9789059364585

Lezersrecensies (1)

Recensie De opstand op het slavenschip Meermin

door: Lodewijk Lasschuijt 1 like
De opstand op het slavenschip Meermin. Geschiedenis uit een duister verleden. Als in 2013 in Nederland de afschaffing van de slavernij wordt gevierd is er eigenlijk weinig feestvreugde maar des te meer te herdenken. De verhalen over de slaventransporten uit die tijd krijgen gedurende dit jaar meer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic