De overlevenden

3

Op 25 oktober 1944 voerde de Amerikaanse onderzeeër S.S. Tang zijn vijftiende gevechtsmissie uit. Met nog slechts twee torpedo’s werd er een laatste beschieting uitgevoerd, waarna de bemanning begon met de voorbereiding van de terugreis. Maar het onverstelbare gebeurde: de torpedo veranderde van koers en raakte de onderzeeër, die daarop 180 meter naar de zeebodem zonk.

Slechts een handvol bemanningsleden overleefde deze ramp, waarop hun een angstaanjagende vlucht naar de oppervlakte wachtte. Maar daarmee waren ze nog niet gered – de overlevenden werden opgepikt door een Japans oorlogsschip en geïnterneerd in een krijgsgevangenkamp.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Escape from the Deep
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
08 oktober 2008
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045309040
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Waar gebeurd oorlogsverslag

door Anne Terwisscha op 22-10-2008

Uitgeverij Bzztôh zet het al op de zijflap: dit is een oorlogsboek. Het is zelfs meer dan dat; het is een waargebeurd oorlogsverslag van de laatste missie van de onderzeeër S.S. Tang die getroffen werd door een eigen, uit de koers geraakte torpedo.
Als dit type boek al thuishoort bij Crimezone, dan is het net op het randje....
De overlevenden is een gedocumenteerd verslag van de laatste reis...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic