De overtreding

De overtreding

0
Rank 2975 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Een afwijzing brengt een jonge man tot een brute daad. De strafzaak die hierop volgt, moet de claim to fame worden van de tot dan toe weinig succesvolle advocaat Kroon. Een boete voor een geringe snelheidsovertreding haalt een gepensioneerde marechaussee uit zijn dagelijkse routine. Hij besluit op eigen wijze zijn recht te halen. Beide zaken worden behandeld op de rechtbank waar president Swertz de scepter zwaait en de rechters Kist en Vastenhoud hun collega Brisee begeleiden bij haar eerste stappen binnen de rechterlijke macht. Het lijken zaken zoals er wel meer langskomen op de rechtbank. Maar de impact van juist deze twee zaken is groter dan men vooraf had kunnen vermoeden.
De overtreding is een spannende roman die tegelijkertijd een bijzonder inkijkje geeft in de wereld van de advocatuur en de rechtspraak.
Karsten Gilhuis (1974) werkt al meer dan twintig jaar in het juridische veld. Na een acht jaar lange loopbaan als advocaat, stapte hij over naar de rechterlijke macht. Sindsdien is hij werkzaam als rechter. De overtreding is zijn debuutroman.
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
359
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Laatste editie
17 juni 2019
ISBN
9789463651486
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie