De parfumeur

14

Lijsten 1
`Een kleurrijke en prikkelende reis door de eerste helft van de twintigste eeuw. Kirkus Reviews

Londen, 1955. Grace Munroe is een zeer gezegende jonge vrouw. Na een beschermde jeugd in Oxford is ze door haar huwelijk met de welvarende Roger in het hart van Londens meest chique en ambitieuze sociale kringen terechtgekomen. De rol van elegant lid van de beau monde die haar man voor haar in gedachten heeft, past haar gewoonweg niet en zal haar wellicht nooit passen.

Dan ontvangt ze een brief van een notariskantoor in Parijs: Grace heeft een onverwachte erfenis ontvangen. De weldoenster, de Française Eva dOrsey, is echter een totale vreemde voor Grace en ze doet het incident af als een vergissing. Maar ze raakt erdoor geïntrigeerd en als ze het vermoeden krijgt dat haar man haar ontrouw is geweest, verruilt ze Londen voor Parijs

Dat is het begin van een zoektocht die Grace leidt naar de verleidelijke wereld van parfumeurs en hun muzen. Als ze op een verlaten parfumerie op de linkeroever van de Seine stuit, begint ze inzicht te krijgen in het hartverscheurende verhaal van haar Eva dOrsey, een uitzonderlijke vrouw die de high society van het Parijs en New York van de jaren twintig betoverde met haar creaties. Grace zelf komt algauw voor de keuze te staan tussen het leven dat ze geacht wordt te leven of de persoon worden die ze werkelijk is.

De parfumeur is een boek dat de zintuigen prikkelt en emoties de vrije loop laat, en daarbij de complexe en bezeten liefde onthult tussen de muze en de schepper, en de enorme kracht van herinnering en geur.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Vanja Walsmit
Laatste editie
20 december 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045204543 , 9789045206240 , 9789045205298

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 6,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 6,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Diana Mom Hebban Recensent

Zoektocht naar je echte ik

door Diana Mom op 19-03-2015

Dat Kathleen Tessaro veel weet over London is niet gek. De schrijfster is geboren in Pittsburgh en verhuisde in haar tweede jaar aan de Carnegie Mellen University naar Londen. Ze zou er drie maanden wonen; uiteindelijk werden dat 23 jaren. Inmiddels woont Tessaro sinds 2009 weer in Pittsburgh waar ze het schrijven heeft opgepakt. De Parfumeur is haar nieuwste in het Nederlands vertaalde boek.

Het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic