De Penderwicks

3

Wanneer ons verbaal begint, is Batty nog maar vier jaar. Rosalind is twaalf, Skye elf en Jane tien. Ze zitten met meneer Penderwick en Hond in de auto. Ze zijn op weg naar Arundel en belaas zijn ze verdwaald.
Deze zomer wacht de vier zusjes Penderwick een geweldige verrassing: een vakantie op het wonderschone landgoed Arundel. Al gauw zijn ze druk bezig de zomerse magie van de uitgestrekte tuinen van Arundel te ontdekken, net als de met schatten gevulde zolder, de tamme konijnen en de kokkin die de lekkerste cake van Massachusetts maakt. Maar hun beste ontdekking is Jeffrey Tifton, de zoon van Arundels vrouw des huizes, die de perfecte metgezel voor hun avonturen blijkt te zijn.
De hardvochtige, nare mevrouw Tifton zelf is helaas minder blij met de Penderwicks en waarschuwt de nieuwe vrienden om niet in de problemen te raken. Dat beloven ze plechtig - maar zijn ze ook van plan zich aan deze belofte te houden? Eén ding is zeker: het zal voor de zusjes Penderwick een onvergetelijke zomer worden!
Jeanne Birdsall groeide op in de voorsteden van Philadelphia. Al op haar tiende besloot ze schrijfster te worden, maar ze verwezenlijkte die wens pas op eenenveertigjarige leeftijd. De Penderwicks werd onderscheiden met de National Book Award 2005 en Child Magazine's Best Kids Book of the Year 2005. Het wordt in twintig landen vertaald.
'Even droevig als de zusjes wanneer het tijd is Arundel te verlaten, zullen hun lezers zijn, die alleen kunnen hopen op een snelle terugkeer van dit memorabele gezelschap.' - Publisbers Weekly
'De weerklank van het werk van Alcott draagt bij aan de intieme charme van dit verhaal vol "zomer, magie en avontuur".' - Kirkus Reviews
'Het verhaal is zo lekker dat het naar meer smaakt: het zou fijn zijn vaker van de Penderwicks te horen.' - Booklist
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
287
Laatste editie
01 juni 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789055158478
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic