De Pimpernel

0

Noëlla Elpers toont in al haar boeken aan dat levenslust en humor onmisbaar zijn als het wat minder gaat in het leven. De Pimpernel is een levensecht maar met fantasie doorspekt jeugdverhaal. Noëlla Elpers beschrijft op een eerlijke manier hoe moeilijk het soms is als iemand van wie je houdt erg ziek is en uiteindelijk dood gaat. Maar ook in zulke omstandigheden kun je samen plezier hebben en soms ook ruziemaken.

De Pimpernel is een troostrijk boek waarin dieren net zo’n belangrijke rol hebben als mensen en waarin iedereen zijn eigen strijd moet leveren. Noëlla Elpers beschrijft zeer treffend en origineel de oprechte gevoelens van de mensen én de dieren.

De elfjarige Hannah is pas verhuisd en gaat naar een nieuwe school. Oma woont bij hen in en is ziek, de huiskat Gringo is oud, en haar ouders – ‘Peter Peperkoek’ en ‘Anna Rozenboom’ – worden door haar nieuwe klasgenoten beschouwd als een stelletje zonderlingen. Hannah klimt vaak in haar boomhut, vanwaar uit ze alles kan zien gebeuren. De katten in de binnentuin verenigen zich tegen één vijand: de monsterlijke kat Moffat de Jonge, die de daken terroriseert. Zelfs de oude Gringo, die al op zijn laatste pootjes loopt, laat nog één keer zien waarom hij vroeger Gringo de Bliksemkater werd genoemd.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 januari 2005
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789000036998

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic