De Portugese keuken

0



Portugal heeft een verfrissend veelzijdige keuken. Het land bezit met de vele regionale specialiteiten een rijk erfgoed aan culinaire schatten. De Portugese keuken is puur en gezond en de gerechten zijn merendeels eenvoudig klaar te maken. Er zijn overeenkomsten met de mediterrane keuken, maar ook duidelijke verschillen. Specerijen uit de oriënt, pittige hapjes uit Brazilië en zoete gerechten uit Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn gedurende de eeuwen discreet toegevoegd aan het nationale culinaire palet, dat echter zijn eigenheid heeft weten de behouden. De smaak van Portugal, dat is knoflook, olijfolie, wijn en zoutevis, maar ook korianderblad, kweeperengelei, kaastaartjes, amandelen, luchtig gebak en bergen citrusfruit.
Verschenen in
Genre
Eten & Koken
Aantal pagina’s
259
Laatste editie
09 november 2005
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789060976036
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic