De Ramblers gaan uit vissen

3

Lijsten 2

Het Rotterdamse fenomeen Cornelis Bastiaan Vaandrager beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren zestig. Zijn poëzie werd geprezen, hij was lid van de redactie van het avantgardistische literaire tijdschrift Gard Sivik, hij vormde een Nieuwe Stijl-bende van vier met Armando, Hans Sleutelaar en Hans Verhagen, zijn prozadebuut Leve Joop Massaker werd vergeleken met Gerard Reve's Werther Nieland en hij was met zijn leren broek en strakke pakken een opvallende verschijning in de stad. In de jaren zeventig begon de neergang van Vaan, maar ook toen bleef zijn - niet heel grote, wel immer bijzondere - output van hoog niveau. In 1981 werd hem de Anna Blaman Prijs toegekend. Hij publiceerde voor zijn dood in 1992 nog twee collageromans die hun tijd ver vooruit waren, en een aantal dichtbundels. Hoogtepunt in het oeuvre van Vaandrager zijn de verhalen, waartoe ook de novelle Leve Joop Massaker gerekend kan worden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
136
Laatste editie
17 maart 2017
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048838257 , 9789048838264

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Victor de la Vieter Hebban Recensent

De brute schrijfkracht van een Rotterdamse Krotenkoker

door Victor de la Vieter op 28-03-2017

"Au! Het is zuster Worm. Zijn dat bloedstralen die tussen haar vingers (over haar kin, in haar hals) lopen?" Leve Joop Massaker, Vaandragers debuut, komt 55 jaar later nog steeds keihard aan. De wraak van messentrekker Joop op de wrede zuster in de bleekneusjeskolonie is een hoogtepunt in zijn opnieuw uitgegeven vroege prozawerk. Enge mensen, vervelende jongetjes, gefriemel onder de dekens - ...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic