De rasta revelatie

4

In Kingston, Jamaica, wordt Ras Fire gedood, een heel bijzondere Hollandse rastaman. Een ordinaire roofmoord, zegt de politie, maar dat weigert Johan Bode te geloven. Hij weet dat Ras Fire grootse plannen in Jamaica had. Samen met Mystical Roots wilde hij rastafari terugbrengen naar de wortels van de beweging, weg van de hatelijke black supremacy en expliciete homohaat van de nieuwe rastageneratie.

Johan Bode besluit om zijn vriend achterna te reizen en de zaak ter plaatse te onderzoeken. Het wordt een trip vol natuurlijke mystiek, op het ritme van de reggae. Geleidelijk ontvouwt zich de geschiedenis van een volk en van de meest invloedrijke zwarte vrijheidsbeweging van de twintigste eeuw, de rastafari.

Stap voor stap ontsluiert Johan Bode de waarheid achter de moord op Ras Fire. Hij komt de dader op het spoor, maar die blijft hem telkens een stapje voor, tot in het Beloofde Land, het mythische Ethiopië van de Ark des Verbonds.

De rasta revelatie is een spirituele thriller, spannend als misdaadmysterie maar ook door de strakke historische verhaallijn die de zoektocht van het hoofdpersonage ondersteunt.

De revelatie uit de titel geldt net zo goed de oplossing van de moord als de onverbloemde waarheid achter rastafari.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 januari 2013
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089240033
Advertentie

Hebban recensie

Jah Messenger

door Chris Derks op 05-07-2008

Jah Shakespear (a.k.a. Karel Michiels), een in 1960 geboren Belg, is dé reggaekenner van zijn geboorteland. Als succesvolle dj draait hij live en op de radio reggaemuziek. Als freelance journalist schrijft hij erover in kranten en tijdschriften en hij is beheerder van de website www.reggae.be. Zijn enorme kennis van deze muziekstroming heeft hij nu omgezet in de spirituele thriller; De Rasta...

Lezersrecensies (1)

door: Michiel Thys 1 like
Het verhaal begint met een moord, de moord op Ras Fire. Er zijn geen getuigen aanwezig, dus de politie van Jamaica heeft er het raden naar wie ht gedaan heeft. Aangezien er een zeer kostbaar juweel gestolen is uit het heuptasje van Ras Fire denkt de politie dat het hier gaat om een ordinaire...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic