De receptenwijzer icm De maaltijdwijzer

De receptenwijzer

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
Het is auteur Juglen Zwaan wederom gelukt een 'compleet' boek te
maken: De receptenwijzer, zijn derde boek.
Eerder zijn verschenen De supplementenwijzer (2013) en De
voedingswijzer (2017).
De titels van zijn boeken zeggen alles over de inhoud. De
receptenwijzer is een boek vol recepten voor ontbijt, lunch, diner,
toetjes, tussendoortjes, soepen, salades, groentespreads, sappen,
ijsjes, dranken, sauzen, dressings en meer.
Alle recepten zijn vrij van koemelk, gluten, E-nummers en
geraffineerde suiker. Het receptenboek is te gebruiken voor iedereen
die gezond en/of gezonder wil eten en drinken, en tevens door de
meeste voedingsstromingen te hanteren.
Daarnaast is deze keer een extra bonusboek toegevoegd: De
maaltijdwijzer, waarin Juglen de lezer van een manier voorziet
om middels een geniaalkaartsysteem vele combinatie’s voor
maaltijden te maken.
Met De maaltijdwijzer kies je eenvoudig op basis van koolhydraten,
eiwitten en groenten je maaltijd. Hierdoor zijn er duizenden variaties
te maken. Nog niet eerder is er een boek verschenen waarmee
zoveel maaltijden samengesteld kunnen worden.
Uiteraard bevatten de 2 boeken meer dan alleen maar recepten en
maaltijden combinaties; ze lopen over van de aanvullende
informatie, hetgeen Juglen zijn doel is: informatie verschaffen en de
lezer mag zelf kiezen en beslissen.

De receptenwijzer bevat o.a.:
• Meer dan 120 kant-en-klare (glutenvrije) recepten om meer variatie
in je voedingspatroon aan te brengen, ingedeeld in ontbijt, lunch,
diner, dessert, tussendoortjes, soepen, salades, smoothies,
juices, groentespreads, sauzen, dranken en ijs;
• Betaalbare recepten die in minder dan 20 minuten zijn te maken;
• Honderden tips voor gezondere keuzen;
• Uitgeschreven weekmenu’s voor mensen die een specifiek dieet
volgen zoals glutenvrij, low-carb, veganistisch, en mediterraan;
• Recepten voor kruidenmixen om E-nummervrij te kunnen koken;
• Een uitgewerkte lijst met tips voor vervanging van ongezonde
voeding door gezonde voeding;
• Recepten voor dressings die je gezondheid verder helpen in plaats
van tegenwerken;
• Een uiteenzetting over welke voedingsmiddelen er in de basis
thuishoren in de gezonde keuken;
• Uitleg over welke materialen een plek verdienen in de gezonde
keuken, inclusief aankooptips;
• Een bonus met fermentatierecepten en een handleiding kiemen kweken.

Info over de auteur:
Juglen Zwaan (1982) is voedingsdeskundige en besloot zijn baan als
leerkracht op een middelbare school op te zeggen om mensen
bewust te gaan maken van de relatie tussen voeding en gezondheid.
Via seminars, publicaties en radio-interviews heeft hij al vele mensen
geïnspireerd om hun gezondheid in eigen hand te nemen.
Hierdoor is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied
van voeding, supplementen en gezondheid. Juglen combineert
moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Hij is een
voorstander van puur natuur.
Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele
visies.
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
344
Laatste editie
20 november 2018
ISBN
9789492665195
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 51,00
E-book prijsvergelijker
Advertentie