De reis van de zwaluw

0

Horatio Clare
De reis van de zwaluw
Over land van Afrika naar Europa

Een reis van ruim 10.000 kilometer over twee continenten en door maar liefst veertien landen: een zwaluw doet het twee keer per jaar, maar voor schrijver Horatio Clare is het de reis van zijn leven. Per trein, auto, bus, bromfiets, vrachtwagen, kano, vliegtuig, kameel en schip volgde hij de zwaluwtrek van februari tot mei en verwerkte zijn opmerkelijke belevenissen, inspirerende ontmoetingen en zieleroerselen in De reis van de zwaluw. Dit boek bevat onder andere het recept van een medicijnman voor zwaluwstoofpot, vertelt hoe je zonder paspoort of geld toch verder kunt reizen en beschrijft een angstaanjagend voorval met drie Spaanse soldaten en een kleine oranje hond.
Maar klopt het eeuwenoude Zoeloegezegde dat wie de zwaluw volgt, nooit meer terugkomt? De reis van de zwaluw is een eerlijk en fascinerend verslag over familie, vriendschap en de zoektocht naar innerlijke rust.

Horatio Clare (1973) is schrijver,
radioproducer en journalist. Zijn boek Running for the Hills (2006), waarin hij zijn romantische maar ook eenzame jeugd op een afgelegen boerderij in Zuid–Wales beschreef, was een regelrechte bestseller. Ook zijn tweede boek Truant: Notes from the Slippery Slope, over zijn drugsgebruik en manische depressie, gooide hoge ogen vanwege Clare's anekdotische en openhartige schrijfstijl.

Persoonlijke
non–fictie
op zijn best

Over Running for the Hills:

'Ontroerend, grappig en buiten_–gewoon goed geschreven.'
The Daily Telegraph

'Dit boek is goud waard.'
The Times Literary Supplement

'Prachtig geschreven memoires […] dit boek kondigt de komst van een groot talent aan.' Marie Claire

'Hartverwarmend, eerlijk, schitterend debuut.' The Sunday Times
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
366
Laatste editie
05 mei 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805893

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic