De reputatie van Constantijn Huygens

0

Dit najaar is de Britse historica Lisa Jardine als fellow verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek. Het fellowship, dat in samenwerking met het nias (Netherlands Institute for Advanced Studies) wordt uitgevoerd, wordt daarmee voor de vijfde keer vervuld door een spraakmakende wetenschapper.

Jardine heeft naast cultuurhistorische publicaties over de Renaissance een aantal zeer goed ontvangen biografieën op haar naam staan. Recent verscheen van haar hand Going Dutch. How Britain Plundered Holland’s Glory, waarin ze het ‘collectieve geheugenverlies’ over de Nederlandse invloed in Engeland in de zeventiende eeuw probeert op te heffen. Ook gaat ze in op de cruciale rol van Constantijn Huygens in de Nederlands-Engelse verhoudingen in de zeventiende eeuw.

Voor haar onderzoek als fellow zal ze gebruikmaken van de grote Huygenscollectie die de kb bezit. Zowel het diplomatieke werk van Huygens als zijn literaire, muzikale en wetenschappelijke activiteiten komen aan bod in de lezing ‘Constantijn Huygens, Fixer or Polymath?’, die op 4 december 2008 zal worden gehouden in de Koninklijke Bibliotheek.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
53
Laatste editie
05 december 2008
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134133
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic