De reus ontwaakt

1

Op zoek naar de ziel van Brazilië

Brazilië staat te schudden op zijn grondvesten. De reus ontwaakt, roepen demonstranten. De reus, dat was het land, de economie. Wij zijn de reus! claimen Brazilianen nu in alle steden.

Wim Jansen gaat op zoek naar de achtergronden. Hij leeft een maand in een gezin in Salvador de Bahia en reist daarna drie maanden per openbaar vervoer naar de uithoeken van het land. Hij ontmoet tevreden armen, een protesterende middenklasse en radicale rijken. Hij mengt zich onder de betogers, overnacht bij indianen, verliest het gevecht met een piranha en volgt het spoor van een Nederlandse non. Hij gaat op zoek naar de mysterieuze Lia die 30 jaar geleden in een sloppenwijk verdween. En hij keert terug naar de slachtoffers van de grote droogte in 1983 in de sertão.

Brasil é uma loucura. Brazilië is een gekte, constateert een kleine ondernemer over het explosieve mengsel van bureaucratie, sensuele lichaamscultuur, corruptie, passie, religie en geweld. `De reus ontwaakt is te lezen als een overlevingsgids voor Brazilië op het gebied van reizen, eten en drinken, slapen en genieten.

Wim A.E. Jansen (1952) is journalist en schrijver. Voor Trouw en de Wereldomroep maakte hij tientallen journalistieke reizen naar Latijns-Amerika. In 2012 verscheen zijn boek `PanAmericana / Reizen door Zuid-Amerika:

`Aan te raden voor de reisboekenfanaat en een must voor de Zuid-Amerikareizigers. (2theworld.nl)

`Wat kreeg ik zin om in Jansens bandenspoor te treden. (Bas van Putten in Autoweek)
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
30 mei 2014
Uitgeverij
PocaLoca
ISBN
9789082209006

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic