De ring van de slavenprins

2

Tom Collins woont met zijn moeder en halfzusje op een Caribisch eiland. Op een nacht is hij op zee om te vissen en redt het leven van twee schipbreukelingen: de Spanjaard Ramón, die zich ontpopt en als een fantast en een leugenaar, en een jonge zwarte slaaf. Deze jongen heeft een ring bij zich, het bewijs dat hij de zoon van de koning van Kaapverdië is. Wie hem naar zijn vader terugbrengt kan rekenen op een flinke beloning.
Tom en Ramón besluiten de beloning te delen, maar opeens is Ramón met de prins verdwenen. Tom gaat naar hen op zoek, en zo begint een ware odyssee over de wereld. Tom krijgt te maken met slavenhandelaren, Britse soldaten, Spaanse zeelieden, wilde piraten, kannibalen en, misschien het gruwelijkste van allemaal Spaanse inquisitie.
In Jamaica raakt hij zelfs betrokken bij een slavenopstand en moet hij beslissen aan welke kant hij staat, die van de slaven die vrijheid en mensenrechten eisen, of die van de blanke kooplieden die mensen als objecten verhandelen? Zijn beslissing heeft grote gevolgen, niet alleen voor Tom?.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
F. Blekkingh
Laatste editie
03 maart 2005
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045101484
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic