De rode letter

15

Lijsten 1

De jonge en mooie Hester Prynne is alleen vanuit Engeland vooruitgestuurd naar de koloniën: het puriteinse Boston. Als twee jaar later haar echtgenoot arriveert, ontdekt hij tot zijn woede dat Hester een kind heeft. En, zo mogelijk nog erger, zij weigert de naam van de vader te noemen. Door de rechters is Hester daarom veroordeeld tot het dragen van de bloedrode letter A (van Adulteress, overspelige) op haar kleding, die haar zonde voor altijd publiekelijk zichtbaar zal maken. Haar echtgenoot, wanhopig belust op wraak, begint een wrede en vernietigende zoektocht naar de vader van Hesters kind.

De rode letter is een verontrustende roman over het conflict tussen een sterke, aantrekkelijke vrouw en haar strenge puriteinse omgeving. Wie De rode letter leest ontkomt er niet aan zelf rechter te worden en een oordeel te vellen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025416157 , 9789025426101 , 9789025456962 , 9789028430853 , ...

Lees verder

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie De rode letter

door: Hailmary 1 like
Wat een prachtige roman. Ongelooflijk dat hij meer dan anderhalve eeuw geleden geschreven is (en dan weer OVER iets wat twee eeuwen daarvoor gebeurd zou zijn). Wat weet Hawthorne het Amerika van de pioniers prachtig weer te geven én het dagelijks leven en het gedrag van de puriteinen. Daarbij: de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic