De Romeinen

0

De Nedergermaanse limes was een gordel van militaire versterkingen die de Romeinen vanaf de eerste eeuw langs de Rijn bouwden, een van de grootste infrastructurele werken die ooit bij ons gerealiseerd is. Recente opgravingen hebben daar veel van blootgelegd, waardoor de belangstelling voor de limes is toegenomen.

In het volledig in kleur gedrukte boek De Romeinen beschrijft Luit van der Tuuk de soms stormachtige relatie tussen de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Voorbeelden daarvan zijn het optreden van Ambiorix en de Bataafse Opstand. Daarnaast beschrijft Van der Tuuk het dagelijks leven op het platteland en in steden als Maastricht en Tongeren. De Romeinen maakt deel uit van de bekende serie Waar & wanneer.

Luit van der Tuuk (1954) is bekend van zijn werken over de Noormannen en de Franken en waagt zich nu aan de Romeinse tijd in Nederland en België. Zijn boek De eerste Gouden Eeuw werd in 2013 bekroond met de W.A. van Es-prijs voor het beste historische boek. Van der Tuuk is conservator van museum Dorestad.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
19 april 2016
Uitgeverij
Omniboek
ISBN
9789401907637

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic