De Rotterdam Connectie

2

Op het politiebureau aan het Haagseveer lopen ze er niet warm voor. Waarom zo'n oude zaak uit '69 nu nog uitzoeken? Ze kunnen hun tijd beter besteden en budget is er niet. De commissaris speelt de vondst van een Amerikaanse staatsburger aan boord van de SS Rotterdam - in gemummificeerde staat - door aan de FBI.

De Speurderneus van rechercheur Annabel van der Duim jeukt echter zo hevig, dat ze niettemin haar onderzoek start. Per slot was haar eigen grootvader in die late jaren 60 kapitein op dat trotsepassagiersschip.

Het voormalige vlaggenship van de Holland Amerika Lijn wordt op dat moment in Wilhemshaven van een vracht asbest bevrijd en geheel gerenoveerd. Tijdens dat werk is het lijk na bijna 40 jaar uit een luchtkoker komen vallen. Heeft de rechercheur enig idee waar zij zichzelf en haar collega, Frank Lewis van de FBI, mee inlaat? Is het gevonden slachtoffer wel een Amerikaan en zaten we in 1969 niet volop in de Koude Oorlog? Deze dappere dochter van Hermandad begint aan een avontuur dat de lezer voert over de hoge golven van de Atlantische Oceaan, de stegen van New York en de kades van Rotterdam.

Op verzoek maakte Chiem Houweninge een spannend scenario voor een film met als hoofdlocatie De Rotterdam. Maar doordat de kosten voor de renovatie nogal uit de hand liepen, werd het budget voor de film geschrapt en belandde het daardoor "op de plank". Na enig aarzelen besloot Chiem er dit boek van de maken. Chiem schrijft met deze spionageroman in de traditie van John le Carré zijn eerste boek.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
22 april 2016
Uitgeverij
Trichis Publishing B.V.
ISBN
9789492077400
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Heen en weer spionage

door: Elbert Grift 1 like
Een KGB agent loopt over met gevoelige info op zak bestemd voor de CIA, de vlucht gaat niet over rozen, maar als hij uiteindelijk op het cruiseschip de Rotterdam zit komt hij tot rust en raakt zelfs verliefd, toch gaat het daar ook mis; 40 jaar later komt er een lijk voor de dag en wordt een oude...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic