De schaduw grijpt in

14

Lijsten 1

In De Schaduw grijpt in ontdekt Monsieur Charles C.M. Carlier allerlei zonderlinge zaken, zoals lijken die niet dood en doden die geen lijken zijn, weshalve hij vrienden en magen van het hoofdbureau bijeen roept en telefonisch een arrestatie verricht. Maar de ontdekking die een zekere Gomba doet is niet minder sensationeel en wanneer mijnheer Polycarpus Forkas het kloeke besluit neemt de misdaad vechtenderhand onder ogen te zien, wordt het zo langzamerhand tijd voor de Schaduw om op buitengewoon afdoende wijze in te grijpen.

De Schaduw grijpt in verscheen voor het eerst in september 1940. Vanwege de Duitse bezetting was dit een gecensureerde editie. Toch was het boek zo succesvol dat er al tijdens de Tweede Wereldoorlog een tweede druk uitkwam. De eerste ongecensureerde druk zag het licht in 1949 om vervolgens in 1960 als Zwart Beertje 276 een nog groter publiek te bereiken. Vanwege deze voorgeschiedenis kan en mag De Schaduw grijpt in, voorzien van het originele Dick Bruna-omslag, niet in Gouden Beertjes-reeks ontbreken. De Gouden Beertjes worden uitgegeven om het vijftigjarige bestaan van de Zwarte Beertjes in 2005 te vieren.

Verschenen in
Serie
De Schaduw (11)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
22 februari 2010
Uitgeverij
POD A.W. Bruna
ISBN
9789046110881 , 9789066756007 , 9789044930559 , 9789044964912

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Merkwaardig

door Remko Meddeler op 15-04-2006

hoogst merkwaardig leesplezier.,In de titel van deze boekbespreking is de met enige regelmaat gebruikte uitdrukking van Havank’s favoriete hoofdpersoon Charles C.M. Carlier gebruikt. “Merkwaardig, hoogst merkwaardig” is ook het verhaal van De Schaduw grijpt in. Maar er valt ook veel te genieten. Vooral voor de liefhebber van de Nederlandse taal.
In eerdere titels van Havank is Carlier de...

Lezersrecensies (1)

door: Janneke Bouwman 1 like
Ik vind de meeste Havanks met De Schaduw fantastisch. Ze zijn zeer geschikt om af en toe te herlezen. Dit geldt ook voor De Schaduw grijpt in. Door de hilarische namen van sommige personages heb je soms het idee een slapstick te lezen. Desalniettemin blijft vooral het spannende karakter van het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic