De schaduw van Tambora

23

Artikelen 1 Lijsten 1

Een geweldig geschiedenisverhaal in de stijl van Frank Westerman en Bill Bryson

 

In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats. Deze uitbarsting verbijsterde behalve de plaatselijke bevolking ook de koloniale overheersers. De enorme aswolk die na de eruptie over de wereld dreef, zorgde voor hagel op Sri Lanka en sneeuw in het zuiden van de VS. Twee natuurverschijnselen die daarvoor én daarna nooit meer zijn waargenomen.

Het boek volgt de wolk die na de uitbarsting over de hele wereld heen trekt. Dröge beschrijft hoe men wereldwijd tegen het unieke fenomeen aankeek en hoe men het niet altijd als een natuurverschijnsel zag, maar vaak ook als een goddelijk teken.

De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal.

 

Philip Dröge is journalist, columnist en initiatiefnemer van het populair-wetenschappelijke persbureau FAQT. Hij schrijft voor diverse tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma’s op radio en televisie. Dröge is onder meer wekelijks te gast bij het programma Aan de slag van BNR Nieuwsradio om over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek te vertellen.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
09 februari 2015
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000343607 , 9789000343614 , 9789049804596 , 9789000353279 , ...


Artikelen over De schaduw van Tambora

Longlist Jan Wolkers Prijs bekend
17 juli 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,15 bijAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Bijzonder om stil te staan bij de effecten van een vulkaan die zo ver weg lijkt

door: MinibiebLincolnlaan 1 like
Erg interessant om te lezen over deze vulkaanuitbarsting. Wel apart dat de Tambora eigenlijk toch vrij onbekend is: bij een vulkaan in Indonesië dacht ik voor ik dit boek gelezen had, toch eigenlijk alleen aan de Krakatau, de Tambora kende ik niet eens. Tijdens het lezen van het boek, vroeg ik...

Prachtige verhalen

door: Monique Eskens 2 likes
Wat hebben een jaar zonder zomer in Europa, de uitvinding van de fiets, de zonsondergangen van Turner en uit de lucht vallende vogels in Boston met elkaar te maken? Dit waren gevolgen van de uitbarsting van de Tambora op Soembawa op 10 april 1815. Bij deze uitbarsting verloor de vulkaan 1600 meter...

De schaduw van Tambora

door: Claar van Lieshout 1 like
De Schaduw van Tambora Het boek gaat over de uitbarsting van de vulkaan Tambora(4300meter) op het eiland Soembawa-Ned.Indië op 10april 1815. Schrijver Philip Dröge reconstrueert de catastrofe aan de hand van originele documenten, geschiedschrijving uit die tijd en waarnemingen van desastreuze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic