De schaduw van zijn vleugels

2

TWEE AMBITIEUZE VERSLAGGEEFSTERS WORDEN NAAR EUROPA GESTUURD OM VAN HET FRONT VERSLAG TE DOEN. ZE ZIJN ECHTER NIET VOORBEREID OP DE KEIHARDE REALITEIT VAN DE OORLOG...
Brussel, 1944. Katrine is in verwachting van een Nazi-officier. Hij stuurt haar naar een Lebens-born-tehuis, een instelling voor vrouwen die Arische kinderen voor het Rijk moeten voortbrengen. Niemand weet echter dat Katrine in werkelijkheid Rebecca heet... en een Tsjechische joodse is. Kan zij haar identiteit verborgen houden en haar kind redden van de man die het haar wil afnemen?
Mary en Lee, verslaggeefsters bij twee Amerikaanse kranten, zijn elkaars groolste concurrent. Zij worden samen naar Europa gestuurd om van de oorlog verslag te doen. Lee maakt de invasie in Normandi an nabij mee. Mary grijpt haar kans om mee te vliegen op een bommenwerper richting Berlijn, maar als die missie tragisch afloopt, slrandt ze achter de vijandelijke linies. Met hulp van Vlaamse verzetsstrijders moet ze proberen te ontsnappen uit bezet gebied.
Tricia Goyer schreef ook De as van het verleden, Een lied in de nacht en Het licht van de dageraad.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerrit Veldman
Laatste editie
13 december 2006
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789029718165
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic