De schande en de keerzijde

,

1

Bij de hoge armoedecijfers in ons land slaan velen onder ons een diepe zucht, en dit al langer dan vandaag. En bij die zucht blijft het: we gaan ervan uit dat we ons maar moeten neerleggen bij het probleem. Jos Geysels en Erik Vlaminck zijn het daar niet mee eens. Met het dubbelboek DE SCHANDE & DE KEERZIJDE hopen zij die diepe zucht te doen omslaan in een luide kreet. Want het kan echt anders.

Volgens het sprookje van de doorsijpeltheorie zal een politiek in het voordeel van de sterken uiteindelijk de hele maatschappij ten goede komen. Geysels en Vlaminck ontmantelen die theorie op twee manieren. In een krachtig pamflet, De schande, richt Geysels zijn pijlen op het slabakkende armoedebeleid in de Wetstraat en houdt hij een pleidooi voor een brede beweging tegen ongelijkheid. Vlaminck levert met zijn fictieve armoedeverhaal, De keerzijde, een hilarische, satirische aanvulling.
De schande & De keerzijde wil een ander verhaal schrijven voor een andere werkelijkheid, want het wordt tijd dat armoede eindelijk 'armwoede' wordt.

Erik Vlaminck brengt zijn verhaal ook als theatermonoloog. Jos Geysels gaat
graag het gesprek aan met wie het gesprek wil aangaan.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
86
Laatste editie
14 oktober 2014
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461313447 , 9789461313539

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic