De schatten van Imhotep

10

Omar maakte de touwladder aan het houten deksel vast, nam het handvat van de lamp tussen zijn tanden en begon voorzichtig aan de afdaling, gevolgd door Shelley. Beneden aangekomen hield Omar de carbidlamp omhoog.

'Ja,' zei hij zachtjes, 'ik herken het allemaal weer: de godengestalten, de strijdwagen met de wielen met zes spaken en hier' - hij richtte de lamp naar onderen - 'de sarcofaag met de resten van een mummie. Ja, hier heb ik gevangen gezeten en op deze bundel riet heb ik gelezen. Alleen Allah weet hoe ik hier weer uitgekomen ben'.

Een onopvallend oud-Egyptisch beeldje voert naar het spoor van een dagboek uit het begin van de twintigste eeuw. Het vertelt het ongelooflijke verhaal van ene Omar en zijn speurtocht naar het graf van farao Imhotep.

Onmetelijke schatten liggen daar te wachten op degene die het graf in de woestijn vindt, en de vervulling van een oeroude droom, die een dodelijk einde kan hebben... Want er schijnt een macht te zijn, die de onthulling van het geheim met alle geweld wil verhinderen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Das Pharao-Komplott
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Peter de Rijk
Laatste editie
24 juni 2008
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061120681

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic