De scherprechter

5

Op een kille winterochtend vindt Willem Lootsman, de waterschout van Amsterdam, het lijk van een rijke graanhandelaar vastgevroren in het IJ. Ongeluk of moord? Ongeveer op hetzelfde moment krijgt een jonge vrouw uit het turfdragersgilde een akelig en fataal ongeluk. De hoofdofficier denkt aan zelfmoord. Lootsman aan moord en hij zet alles op alles om haar moordenaar te vinden. Maar veel tijd krijgt hij niet. Een wijnkoper, een kennis van de koopman wordt dood aangetroffen. Verdronken in zijn eigen wijn. Het is nu duidelijk dat het om moord gaat. Niet veel later wordt nog een man gedood. De moordenaar stuurt dreigende brieven rond. Zal Lootsman hem kunnen stoppen voor hij weer toeslaat? De doden lijken te maken hebben met de turfspeculaties van de heren. En met een arme weesjongen die door het ijs is gezakt. Ondertussen mort het volk en dreigt in opstand te komen.

De Scherprechter is een nieuwe roman van Ashe Stil die zich in het zeventiende-eeuwse Amsterdam afspeelt en waarin de lezer wordt meegevoerd door de sloppen en stegen van wat voor anderen de Gouden Eeuw was.

Verschenen in
Serie
Willem Lootsman (12)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
02 mei 2000
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,00
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Niet erg overtuigend

door Marco Books op 27-05-2003

Waterschout Willem Lootsman beleeft met De scherprechter zijn twaalfde avontuur in de Amsterdamse binnenstad. Als lezer volg je telkens de neus van Lootsman. In deze roman ziet hij zich geconfronteerd met een lijk van een man op het ijs van het IJ. Het vreemde is dat de dode bekend stond om zijn angst het ijs op te gaan. Lootsman denkt dat het om moord gaat. Het zal niet de enige moord blijken te...

Lezersrecensies (1)

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic