De schuld

0

De Franse filosoof René Descartes heeft jarenlang in Egmond-Binnen gewoond, in de buurt van zijn vriend Anthonis Studler van Zurck, heer van Bergen.

De schuld is een roman over de bijzondere vriendschap tussen deze twee heren, die allebei op hun eigen manier gebrand waren op succes.

Het verhaal speelt zich af in de laatste anderhalf jaar van Descartes' verblijf in zijn geliefde Egmond, de periode voordat hij op uitnodiging van koningin Christina naar Zweden zou vertrekken. Maar de heer van Bergen deed er alles aan In De schuld worden universele thema's als vriendschap, ambitie, jaloezie, verlies en angst voor de dood geplaatst tegen de achtergrond van een bewogen tijd, waarin na jaren van oorlog de vrede weer in Europa terugkeerde, maar de maatschappelijke spanningen allerminst verdwenen.

Gerben Colster is het literaire pseudoniem van Hans Dijkhuis (Heiloo, 1952), auteur van onder meer De machtige filosoof, Monarchia en De platte aarde.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
25 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054294214

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic