De schuldvraag

9

Christopher Paget is 15 jaar ouder. Zijn relatie met Mary Carelli tijdens de zaak Lasko heeft hem een zoon opgeleverd, Carlo. Mary Carelli is inmiddels een beroemde tv-journaliste. Als zij, na vele jaren een moeder op afstand te zijn geweest, ineens voor zijn deur staat en hem vraagt haar advocaat te zijn in een moordzaak, staat Paget voor een bizarre keuze. Moet hij de vrouw gaan verdedigen voor wie hij zowel haat als liefde voelt, in een zaak die op voorhand al als verloren kan worden beschouwd? Of moet hij zijn zoon beschermen voor alle publiciteit en aandacht en haar de deur wijzen? Het verleden dwingt hem tot een rechtszaak vol schandaal en sensatie: met een wereldberoemde schrijver als slachtoffer, een van de machtigste vrouwen in de tv-journalistiek als verdachte, en hijzelf, de advocaat die 15 jaar geleden een presidentskandidaat ten val heeft gebracht. Tijdens het politieonderzoek beweert de verslaggeefster dat ze de auteur heeft doodgeschoten uit zelfverdediging omdat hij probeerde haar te verkrachten, maar dit blijkt nogal twijfelachtig. Geruchten over de gewelddadigheid en seksuele perversie van het slachtoffer steken de kop op. En dan komen de vragen. Welke beweegredenen had de verslaggeefster om de schrijver te ontmoeten? Wie is er eigenlijk slachtoffer en wie is er dader? Wie spreekt de waarheid? En wie is er schuldig?

(1994)

(1999)

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Degree of Guilt
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
17 december 2007
Uitgeverij
Strengholt United Media
ISBN
9789024513741 , 9789024525430 , 9789086690565
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Gedegen rechtbankthriller

door Anne Terwisscha op 19-12-2007

De schuldvraag verscheen in 1993 voor het eerst in vertaling en in de jaren erna werd het boek een paar keer herdrukt. Het boek verschijnt nu in een druk van uitgeverij UMCO. Denk niet dat UMCO alleen oude titels uitgeeft. Volgend jaar mei verschijnt van Patterson bij UMCO het boek Verbannen, een vertaling van het dit jaar verschenen Exile. Maar dit terzijde.
De schuldvraag leunt zwaar op de...

Lezersrecensies (1)

door: Janneke Bouwman 1 like
Ik heb weer genoten van dit boek van Patterson. Ik heb het enige jaren al eens gelezen, maar werd er nu weer helemaal ingetrokken. De opbouw van het boek vind ik erg boeiend: je krijgt iedere keer net weer een stukje meer informatie toegespeeld dat je dwingt om door te lezen. Volgens mij is er nog...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic