De slag om Duitsland 1944 -1945

1

In De slag om Duitsland staan de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog centraal: de vernietiging van Hitler- Duitsland. Max Hastings raadpleegde archieven in vier landen en sprak vele ooggetuigen om deze fascinerende militaire geschiedenis te kunnen schrijven, die tegelijkertijd de grootste menselijke tragedie is van de twintigste eeuw. Sommige episodes, zoals Arnhem en de hongerwinter, zijn bekend, maar worden door de auteur in een nieuw licht geplaatst. Andere, zoals de vernietigende opmars van het Rode Leger door Oost-Pruisen, waardoor zeker een miljoen mensen de dood in werden gedreven, zijn in het westen niet of nauwelijks bekend.

In deze meeslepende reconstructie onderzoekt de auteur de grote menselijke en militaire vragen. Waarom hebben de Geallieerden de oorlog niet gewonnen in 1944, toen ze veel sterker waren dan Duitsland? Waarom hadden de Russen de beste generaals? Hoe was het om te vechten in het Engelse, Amerikaanse, Duitse en Sovjet-leger?

De slag om Duitsland omvat het lot van meer dan honderd miljoen mensen, jong en oud, mannen en vrouwen. Op basis van zijn omvangrijke research geeft de auteur tal van nieuwe en belangwekkende inzichten over de invloed die de grote historische gebeurtenissen hadden op de levens van gewone soldaten en burgers.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
759
Laatste editie
17 maart 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789050186520
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic