De Spaanse kronieken 1 Een vallei van verraad

3

Het penseel is machtiger dan het zwaard
1936. In Spanje breekt de burgeroorlog uit tussen de patriotten en de door de nazi's gesteunde fascisten. Het prachtige Spaanse land verandert in een bloedig strijdtoneel.
Sophie, een Amerikaanse kunstschilder, reist naar Spanje om te trouwen met de man van wie ze houdt. Haar verloofde Michael is van Spaanse komaf en is teruggekeerd naar zijn vaderland voor zijn werk als persfotograaf. Sophie voelt zich onmiddellijk aangetrokken door de ruige schoonheid van het land. Met de politieke situatie houdt ze zich zo niet bezig. Maar al snel na haar aankomst in Madrid dringt de harde realiteit tot haar door. Dit is een land in oorlog - en ook haar leven is in gevaar.
Haar weerzien met Michael is niet zoals ze het zich had voorgesteld. Hij gedraagt zich afstandelijk en lijke geheimen voor haar te hebben. Houdt hij nog wel van haar? Over de maanden neemt haar twijfel toe. Ondertussen zet ze zich met groeiende betrokkenheid in voor het Spaanse volk. Dan wordt haar grootste vrees werkelijkheid. Terwijl Sophie probeert zichzelf in veiligheid te brengen, ontdekt ze dat haar penseel een machtig wapen is...
Van Tricia Goyer verschenen ook vier romans over de Tweede Wereldoorlog: De as van het verleden, Een lied in de nacht, Het licht van de dageraad en De schaduw van zijn vleugels.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
P.J. de Gier
Laatste editie
16 juni 2007
Uitgeverij
Voorhoeve
ISBN
9789029718233
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic