De Speer van Rijsbergen

2

Top25's 1

Het is wat het is

Van een simpele jongeman uit het Brabantse dorpsleven naar het grootste wielertalent van Nederland: 'Johan heeft het in zich om de Tour te winnen.'
Aan de radio gekluisterd volgt Johan met zijn vader de inspanningen van dorpsgenoot Cees Haast in de Ronde van Frankrijk. Johan wordt gegrepen door het wielervirus. Hij raakt er door besmet, heeft talent. Zijn ketting komt steeds strakker te staan, hij koerst van hoogtepunt naar hoogtepunt tot de ketting minder grip krijgt en uiteindelijk afloopt. Geen hoogtepunten meer maar louter dieptepunten... komt Johan nog uit de malaise?

Een roman gebaseerd op het leven van wielerkampioen Johan van der Velde. Het verhaal neemt je mee naar de uitersten van topsport: het succes en de nederlaag.

Johan van der Velde (Rijsbergen, 12 december 1956) is een voormalig Nederlands beroepswielrenner van 1978 - 1990. Zeer talentvol, debuteerde in 1978 bij de TI-Raleigh ploeg van Peter Post met overwinningen in de Ronde van Romandië, de Ronde van Nederland en de Ronde van Engeland. Vermaard waren zijn optredens in de Tour van 1980, zijn tocht over de Gavia in 1988 en zijn drie paarse truien in de Giro. Hij hield hier een amfetamineverslaving aan over en om dat te bekostigen belandde hij op het criminele pad.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
358
Laatste editie
26 november 2015
Uitgeverij
SU "De Ronde Tafel" (Cluit BV)
ISBN
9789081667685

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

In tempo gáán

door: Hans Oud 1 like
Evenals de renner in letterlijke zin als een speer gaat, gaat het boek in figuurlijke zin als een speer in de meest goede zin van het woord. Doordat details als prikkelende onderdelen in het verhaal worden benoemd, boeit het boek van het begin tot het eind vanwege de levensechtheid die dit laat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic