De Spionnen van Aeroflot

De Spionnen van Aeroflot

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
AEROFLOT, het staatsluchtvaartbedrijf van de Sovjet-Unie, deed tijdens de Koude Oorlog meer dan alleen passagiers en vracht vervoeren. Bij internationale vluchten weken de Russische verkeersvliegtuigen regelmatig af van voorgeschreven vliegroutes om heimelijk foto’s te maken van militaire installaties. De luchtspionage richtte zich vooral op de Europese NAVO-landen en de Verenigde Staten.
Aeroflot werd actief in de gaten gehouden en de spionagepogingen - ook boven Nederland - werden bijna altijd opgemerkt. Toch reageerden Westerse landen doorgaans terughoudend op de clandestiene activiteiten.
Aan protestnota’s had Moskou geen boodschap. Bij uitzondering werd Aeroflot een boycot opgelegd en soms werden ‘verdwaalde’ Russische toestellen door jachtvliegtuigen onderschept en teruggeleid naar de juiste luchtcorridor.
Neerschieten van de overtreders was geen optie.
Het boek Spionnen van Aeroflot, rijk geïllustreerd met meer dan honderd foto's, geeft voor het eerst op basis van uitgebreid historisch onderzoek een overzicht van de geheime operaties van de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld in de periode van de Koude Oorlog.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
235
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
21 november 2018
ISBN
9789402183375
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,25
E-book prijsvergelijker
Advertentie