De spiritualiteit van Florence Nightingale

0

De naam van Florence Nightingale (1820-1910), in 2010 honderd jaar geleden gestorven, heeft een bijna mythische klank. Omdat haar religieuze geschriften nooit eerder werden gepubliceerd, weten maar weinigen dat ze ook een origineel theologe was die in contact stond met de belangrijkste denkers van haar tijd.
Jean-Jacques Suurmond stelt in dit boek haar gedachten over spiritualiteit en theologie voor het eerst beschikbaar in de Nederlandse taal. De lady met de lamp straalt als een voorbeeld van het beste wat religie kan voortbrengen. Met haar combinatie van mystieke passie en rationeel denken, een realistisch oog voor het lijden en gedrevenheid om de wereld te verbeteren, is Florence Nightingale wellicht ook onze tijd nog ver vooruit.
Florence Nightingale is niet alleen grondlegger van de moderne verpleegkunde, maar ook mystiek denker en radicaal theologe
* Jean-Jacques Suurmond op zoek naar de onbekende religieuze bronnen van haar inspirerende leven en werk
* Waardevolle toevoeging aan het beeld van de lady met de lamp
Dr. Jean-Jacques Suurmond
Dr. Jean-Jacques Suurmond is geestelijk verzorger, gestalttherapeut en publicist. Bij Meinema publiceerde hij in 2009 God & Heer K., waarin hij verslag doet van zijn ervaringen met de ziekte kanker.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
133
Laatste editie
20 augustus 2010
Uitgeverij
Meinema, Uitgeverij
ISBN
9789021142715
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic