De spirituele kracht van bomen

0

Petra Sonnenberg
De Spirituele Kracht van Bomen
De oerkrachten en helende eigenschappen van bomen voor het versterken van lichaam en geest
Omvang: 176 blz.; met tekeningen in kleur
Bindwijze: Ingenaaid
Prijs: 18,50
ISBN: 978 90 6378 407 2
Wel eens met een bedrukt humeur de rust van een bosrijke omgeving opgezocht en je hart uitgestort bij je lievelingsboom?
De spirituele kracht van bomen is al eeuwenlang bekend. Over de hele wereld is de boom van oudsher een object van eerbied, innerlijke bespiegeling, verering en zelfs van aanbidding geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat talloze bomen in de geschiedenis van de mensheid als beschermheiligen of zelfs als goden of godinnen werden vereerd. Een goed voorbeeld hiervan is de es, in de Noordeuropese mythologie beter bekend als Yggdrasil, de heiligste der bomen.
Tegenwoordig geniet de boom, als één van de mooiste gaven van de natuur, grote belangstelling. Niet alleen vanwege de steeds groter wordende bedreiging door de mens maar ook vanwege zijn bijzondere eigenschappen.
Hoe langer hoe meer raakt men bewust dat de energieën van bomen kunnen worden gebruikt om veranderingen tot stand te brengen in innerlijke en lichamelijke processen. De kracht van bomen, de vibraties, wordt als het ware 'uitgezonden', maakt emoties los, heft blokkades op en verbindt ons rechtstreeks met de onuitputtelijke levenskracht van Moeder Aarde. Deze kracht van bomen is de Universele Levenskracht, de energie die in alles wat leeft aanwezig is.
Dit boek is niets anders dan een 'cursus' werken en praktisch omgaan met bomen, het leren communiceren met oerkrachten en deze leren te gebruiken voor het vergroten van het algemeen welbevinden.
Petra Sonnenberg heeft een keuze gemaakt uit de in Europa meest voorkomende bomen. Zij geeft een overzicht van correspondenties, zoals chakra, element, kleur, astrologisch teken, edelsteen en metaal en beschrijft de helende eigenschappen van de boom. Tevens vertelt zij in welke mythen en fabels bepaalde bomen een belangrijke rol spelen. Ook de bloeiwijze, hoe de boom eruit ziet en waar hij voorkomt worden beschreven. Diverse 'boommeditatie', bieden de mogelijkheid het contact met je lievelingsboom te optimaliseren.
De Spirituele Kracht van Bomen hoopt een nuttige gids te zijn bij het leren omgaan met natuurlijke energieën ter ondersteuning van liefde, harmonie en geluk.
Er bestaan ook wenskaarten met illustraties uit dit boek.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
01 augustus 2002
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063784072
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic