De sprookspreker vertelt

0

In de Middeleeuwen trokken sprooksprekers langs stad en land om hun verhalen te vertellen. Aan het hof van de graaf, op kermissen en jaarmarkten, maar ook gewoon 's avonds bij een kampvuur, overal werden verhalen verteld.

De moderne sprookspreker heeft het stokje overgenomen. Hij vertelt de oude verhalen, beroemd maar ook onbekend, en heeft ze in een nieuw jasje gegoten.
In deze bundel staan zeven van de verhalen die de sprookspreker met succes vertelt bij middeleeuwse evenementen.

'De lever van de draak', 'het rode kasteel' en 'de jongen met de gouden haren' zijn afkomstig uit de rijke geschiedenis van verhalenvertellers uit de lage landen. 'Rozerood en Sneeuwwit' is voor het eerst opgeschreven door de gebroeders Grimm. 'Karel ende Elegast' en 'Hoe Roeland ridder werd' zijn gebaseerd op Middeleeuwse ridderballades. 'De blauwe roos' is een sprookje uit China.

Erik Maassen heeft zijn hele leven al een passie voor geschiedenis. Jarenlang vertelde hij met veel plezier historische verhalen aan zijn leerlingen. Als 'De Sprookspreker' treedt hij op tijdens middeleeuwse festivals.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
52
Laatste editie
22 juli 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402103021

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic