De staat Palestina

,

0


"Waarom dromen jullie toch steeds?", werd ons nogal eens gevraagd. "Omdat wij beiden in onze droom geloven; omdat wij geloven dat de realisten van vandaag de dromers van morgen zullen blijken te zijn, en de dromers van vandaag de realisten van morgen. Dit gebied, het Midden-Oosten zal een teken worden voor de hele wereld dat volkeren in vrede kunnen samenleven en landen kunnen 'omtoveren' tot landen van melk en honing, waar rechtvaardigheid zal heersen. Dat de realiteit vandaag heel anders is, doet daar niets aan af", was ons antwoord.
De opbrengsten van dit boek worden door de auteurs geschonken aan Neve Shalom/Wahat al-Salam, hetgeen betekent 'oase van vrede'. Het is een dorp in Israël waar joden, christenen, moslims, Israëli's en Palestijnen samen leven. Niet naast elkaar, maar samen met elkaar. Zo leren daar de kinderen over de feestdagen en gedenkdagen van joden, christenen en moslims. Er wordt Ivriet (modern Hebreeuws) en Arabisch onderwezen. Dit dorp is voor beiden een levend voorbeeld dat het onmogelijke mogelijk is.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
04 september 2009
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051796698
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic