De stad aan de rand van de hemel

12

Top25's 1

De Indiase Jahan is op jonge leeftijd aanwezig bij de geboorte van het witte olifantje Chota, waardoor tussen hen een bijzondere band ontstaat. Wanneer Chota aan de sultan wordt gegeven als cadeau, gaat Jahan met hem mee naar Istanbul om voor het dier te zorgen. Hier valt Jahan al snel op door zijn intelligentie en wordt hij ingezet als leerknecht van de architect van de sultan. Dit behoedt hem echter niet voor de grillen van de sultan, die hem eerst laat vechten in de oorlog en hem vervolgens naar de gevangenis stuurt, of voor onverklaarbare ongelukken op de bouwplaatsen. En dan wordt Jahan ook nog eens halsoverkop verliefd op de dochter van de sultan.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
22 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044535105 , 9789044535099

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 19,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 19,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Charmant en boeiend

door Gerd Boeren op 10-08-2015

Amper twintig was Elif Shafaks moeder, toen ze gescheiden en met kind weer aanklopte bij haar traditionele Turkse moeder. Anders dan de traditie het wilde, werd Shafaks moeder niet uitgehuwelijkt aan een oudere man. Shafaks grootmoeder stond erop dat haar dochter een diploma zou halen en nam zelf de opvoeding van haar kleindochter ter harte. Het maakt dat in Elif Shafak Westerse en Oosterse...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic