De stad

27

Dit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.

Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, 'lichter dan een goed zwaard', die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.

En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is. Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara. Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen. Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...

Stella Gemmell schreef met De Stad een heroïsche en vooral epische fantasy-roman waarvoor de fans van haar man, de in 2006 overleden fantasy-legende David Gemmell, vergeefs naar superlatieven zullen zoeken.
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Vertaald door
Carla Hazewindus , Ellis Post Uterweer
Laatste editie
13 januari 2017
Uitgeverij
Luitingh Fantasy
ISBN
9789024559985 , 9789024560004 , 9789024572632 , 9789021019338
Bestel dit boek vanaf  €27,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

    Sjoerd Huinink Hebban Recensent

Stella is geen David

door Sjoerd Huinink op 06-08-2015

De Stad is het eerste boek van Stella Gemmell, inderdaad de vrouw van wijlen David Gemmell. Dat schept verwachtingen. Verwachtingen over de inhoud, en over de kwaliteit van het boek. Om de verwachting over de inhoud direct maar te ontzenuwen, Stella is niet David. Zijn boeken verhaalden vaak over een held met een rafelrandje, die redelijk ongecompliceerd korte metten maakte alle slechteriken die...


Lezersrecensies (1)

Stella Gemmell - De stad

door: Gea Krikken-Elzing 1 like
Wat een fantastisch boek! Hij leest niet snel want je moet je aandacht er bij houden maar hij verveeld nooit. Echt van genoten. Ik heb het boek ook zelf nog gekocht maar ik ga hem zeer zeken nog een keer lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic