De stichting wetenschappelijk duinonderzoek

0

De Stichting Wetenschappelijk Duinonderzoek is van grote invloed geweest op het onderzoek aan duin- en kustgebieden. Dit boek is een uitputtend en persoonlijk verslag van de historie van deze stichting en het Nederlandse duinonderzoek.
De historische studie is opgetekend in verschillende periodes en beslaat het ontstaan van het duinlandschap, het onderzoek en het beheer. Hoewel het duinonderzoek voornamelijk ecologisch van karakter was, wordt ook aandacht besteed aan het fysisch-geografisch en biosystematisch duinonderzoek. Ook gaat het boek uitgebreid in op de geschiedenis van de veldstations Weevers' Duin en Schellingerland, die aan de stichting verbonden waren.

Tal van beroemde duinonderzoekers komen aan bod en van ruim 170 onderzoekers van duinen en zilte gronden is een minibiografie opgenomen.
In een uitvoerige terug- en vooruitblik gaan de auteurs tot slot in op de nationale en internationale betekenis van de stichting, het onderzoek en de duinen zelf. Dit boek vormt daarmee een volledige en gedenkwaardige geschiedschrijving.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
28 april 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
ISBN
9789050113809
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic