De stilte van de vrouwen

De stilte van de vrouwen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Pat Barker geeft in De stilte van de vrouwen een vrouwelijke twist aan het wereldberoemde verhaal van de Trojaanse Oorlog. Wanneer haar stad in handen valt van de Grieken, is Briseis’ leven geruïneerd. Haar man en broers worden vermoord en zijzelf verandert van vrije vrouw in een slavin, de oorlogstrofee van de goddelijke strijder Achilles.

En zij is niet de enige. Tijdens de lange, bittere oorlog werden ontelbaar veel vrouwen uit hun huis geroofd en aan de strijders toebedeeld. De Trojaanse Oorlog staat bekend als een mannenepos, maar hoe verging het de vrouwen, door de geschiedenis de mond gesnoerd? De stilte van de vrouwen is het vrouwelijke antwoord op Mythos van Stephen Fry, een historische roman over het leven van een vrouw temidden van de chaos van een van de beroemdste oorlogen van de geschiedenis, waarin zij vecht voor haar vrijheid.

Barker dwingt ons de geschiedenis opnieuw te overdenken.’ – The Independent

Pat Barker (1943) is een van de grootste hedendaagse Britse schrijfsters, vooral bekend van de wereldwijd geprezen Regeneration-trilogie. Ze schreef vijftien romans en won verschillende literaire prijzen, waaronder de Booker Prize en de Guardian Fiction Prize. De stilte van de vrouwen werd in het Verenigd Koninkrijk een enorme bestseller, verkocht meer dan 40.000 exemplaren en stond op de shortlist voor de Costa Novel Award 2018.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
14 juni 2019
ISBN
9789026347023
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie