De straat van Magdalena

6

Lijsten 2 Spots 1

Een oude vrouw vertelt haar kleinzoon hun wonderlijke en tragische familiegeschiedenis. Ze haalt herinneringen op aan talrijke, soms magische gebeurtenissen, zoals die keer toen een jongen over het water van een rivier liep, of de vloek van een jong meisje dat al haar wensen vervuld zag, of de terugkeer van een man die aan het Panamakanaal werkte en daar de liefde van zijn leven ontmoette. Tezamen vertellen deze verhalen over de pracht van een leven waarin de werkelijkheid magisch kan worden en het magische werkelijkheid.

Jorge Galán is een begenadigd verteller van knap verweven verhalen die worden verteld in een eenvoudig, vlot en mooi proza. De verhalen bestrijken een eeuw leven in El Salvador en hebben alle de boodschap: sta altijd open voor het onverwachte. De straat van Magdalena is een ode aan het vertellen, een liefdesverklaring aan het leven, voor liefhebbers van het magisch realisme van Isabel Allende en Gabriel García Márquez.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
La habitación al fondo de la casa
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
13 april 2016
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426429 , 9789028441569


Door lezers

Er was eens... / Gelezen week 15 en 16
30 april 2016 3 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Geertje Otten Hebban Recensent

Magdalena fluistert, lonkt, neemt je mee en overtuigt

door Geertje Otten op 12-07-2016

"De wandelaar had geen naam." Zijn hele leven had hij gelopen, door de heuvels of langs een of andere rivier. Vaak luisterde hij naar het gefluister van de bomen, die hem oude verhalen over oude werelden vertelden, net als de wind en de rivieren dat deden. De Verteller vertelde deze verhalen aan de kinderen en op een dag wist hij dat hij het ene verhaal, dat hij altijd had bewaard, moest...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic