De Straffelozen

3

Wanneer Frederica Molsen tijdens het joggen een mobiele telefoon aan het Galgenweel in Antwerpen vindt, belt ze bij haar thuiskomst iemand uit de naamlijst op. Zonder het te beseffen komt ze in een netwerk terecht dat van uit de tweede wereldoorlog naar een neonazistische motorbende in het huidige Antwerpen verwijst. Molsen roept uiteindelijk Robbe Tjerk een vriend en onder-zoeksjournalist ter hulp. Deze laatste ontmoet de geheimzinnige figuur Heidi Palt. Tjerk en Molsen moeten op commissaris Jasmine Traay beroep doen om hen te beschermen. In het Duitse Bondsparlement gaf gewezen rijkskanselier Kohl toe weet te hebben over verborgen financieringen. Familie van oud SS'ers deinzen niet terug om geweld te gebruiken bij het zoeken naar deze geheime Zwitserse rekening. Nu Kohl zijn memoires publiceert, wint dit boek nog aan actualiteit.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
280
Laatste editie
31 augustus 2015
Uitgeverij
Artus Uitgevers
ISBN
9789079048434
Advertentie

Hebban recensie

Veelbelovend uitgangspunt, middelmatige uitwerking

door Koen Chevalier op 30-12-2014

Hubert van Lier (Merksem) is een gewezen docent aan de Antwerpse Hogeschool en medeoprichter van De Schrijversacademie. In 1989 verscheen de roman Proloog voor een tijdrit, maar wegens tijdgebrek werden verdere schrijversambities tijdelijk opgeborgen. In 1999 startte hij opnieuw met schrijven, waarbij zijn keuze viel op het thrillergenre. De Straffelozen  is inmiddels de achtste thriller van deze...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic