De tanden van de tijger

30

De Verenigde Staten zijn vastbesloten het terrorisme met wortel en al uit te roeien. Maar de FBI, de CIA en de NSA worden zwaar gehinderd in hun werk door de strenge regels en richtlijnen van de Amerikaanse wet. En dus wordt er op initiatief van de vroegere president Jack Ryan een nieuwe geheime dienst in het leven geroepen. Een dienst die met privé-vermogen wordt gefinancierd, die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen en die geheel buiten de wet om opereert.

In het diepste geheim wordt een groep talentvolle jongemannen bijeengebracht. Een van hen is John Patrick Ryan jr., Jacks eigen zoon. In een gebouw vlak bij Washington ? de Campus ? werkt hij nauw samen met de beste financiële analisten in een poging het netwerk van de terroristen te ontrafelen. Tegelijkertijd worden op een andere lokatie een jonge FBI-agent en een marinier klaargestoomd om als uitvoerende macht van de Campus te opereren.

Wanneer een reeks terreuraanslagen de Verenigde Staten in het hart treft, wordt de tegenaanval ingezet?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Teeth of the Tiger
Serie
Jack Ryan Jr. (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Hugo Kuipers
Laatste editie
25 oktober 2013
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022988121 , 9789022989678 , 9789022996669 , 9789044982664 , ...
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijLezersrecensies (6)

door: veravb 1 like
Het idee van het boek is goed: een geheime organisatie die niet afhankelijk is van NSA, FBI, CIA en dergelijke en ingezet wordt om terroristen uit te schakelen zonder rekening te houden met wat wettelijk en juridisch mag.
Het boek zelf vond ik veel te traag en het einde is ronduit een tegenvaller...

door: Luuk Hauser-1097 1 like
Een nieuwe Clancy, met de zoon van Jack Ryan als hoofdrol speler. De tijden zijn veranderd, als ook de middelen en de dreigingen. Daarmee zijn we bij een nieuwe generatie aangekomen. Ook twee neefjes van Ryan sr. spelen een belangrijke rol. Het verhaal is bij de tijd, wel wat aan de korte kant. Het...

door: AndrŽ-3920 1 like
Clancy is eindelijk weer op de goede weg. Vooral na zijn vorige boek (het rode gevaar) dat echt helemaal niks was. Nu is er eindelijk weer een boek dat vol vaart geschreven is. Aleen jammer dat het een vervolg verhaal is, en ik nu dus moet wachten op het volgende deel.

door: Niek-355 1 like
Ik vond het niet geweldig. Ik kon grote stukken al voorspellen en ik vind dat het te snel is geschreven. Toch is het wel leuk verzonnen en daarom: 2 sterren. Ik raad liever een ander boek van Clancy aan.

door: Gunter-145 1 like
Ik heb het boek ook net gelezen en het eerste wat opviel was dat het dunner was dan we gewoon zijn van Tom Clancy. In vergelijking met de vorige boeken mist het boek inderdaad wat diepgang, de persoon van Jack Ryan Junior wordt nogal plots geïntroduceerd. Verder heb ik een beetje de indruk dat er...

door: Jaq van Maanen-1223 1 like
Sorry hoor maar Clancy laat het met dit boek volledig afweten. Ik denk dat de beste man geld nodig had. Echt zijn slechtste boek ooit.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic