De tarot als sleutel tot inzicht

0

De tarot – het klassieke kaartspel van 78 kaarten - geeft ons een praktische methode om onze diepste wijsheid naar boven te halen en ons opnieuw te verbinden met de goddelijke oerbron, waardoor we inzicht kunnen krijgen in persoonlijke problemen en ingewikkelde levenspatronen.Onderwerpen die in dit boek aan bod komen:
• de symbolische betekenis van de kaarten van de grote en kleine Arcana
• Jung en de tarot-benadering
• achtergronden en geschiedenis van het tarotspel
• de Tarot van Marseille
• verschillende legmethoden.
Ruim 20 jaar geleden verscheen van Eleonore Oldenburger De tarot als sleutel tot inzicht in twee delen, later gevolgd door de delen III en IV. In al die jaren heeft zij haar kennis en inzicht in de symboliek van de tarot verder verdiept en uitgebreid. Deze geheel herziene en uitgebreide editie bevat een schat aan informatie die de symbooltaal van de kaarten begrijpelijk en praktisch toegankelijk maakt. Inmiddels is er ook meer bekend geworden over de achtergrond en beweegredenen van Pamela Golman Smith – de tekenares van het populaire Rider/Waite kaartspel – waardoor de omvang van de symbolische betekenis is toegenomen.Eleonore Oldenburger geeft overal in het land cursussen en lezingen, heeft een eigen tarotpraktijk en is docent mystiek en esoterie aan de tarotopleiding in Terborg. Zij noemt zichzelf geen kaartlegster maar tarotiste en ziet het interpreteren van tarotkaarten als het ontsluieren van innerlijke geheimen om daarmee vragende en zoekende mensen verder te helpen

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
12 november 2010
Uitgeverij
Synthese
ISBN
9789062710829

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,50
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic