De Tien Heilige Geboden

1

Mozes leidde zijn volk door de woestijn, op zoek naar het beloofde land. In zijn eentje besteeg hij de berg Horeb, en vroeg aan de Bron: hoe weet ik of ik op het juiste pad, naar het beloofde land ben?
En de Bron antwoordde.
Die antwoorden kennen wij nu als De Tien Geboden.
Die tien geboden, de wetten van Mozes, zijn sterk verankerd in ons wezen en innig vergroeid met onze cultuur. Wij trachten er bewust en onbewust naar te leven, hoewel we soms niet eens in staat zijn ze op te volgen. Wij rekenen onszelf en anderen er op af.
Die tien geboden geven ons gevoelens van schuld, minderwaardigheid, zondigheid, moedeloosheid, verdriet, angst en schaamte wanneer we ze niet opvolgen, en houden ons gevangen en maken ons ongelukkig wanneer we ze wel opvolgen...
Maar wat als die tien geboden ooit bestonden uit uitspraken die zo heilig, liefdevol, bevrijdend en mystiek waren dat ze werden vernietigd omdat werd gedacht dat de mensheid er niet klaar voor was...
Dat is wat er gebeurde. Mozes gooide de eerste stenen tafelen met de tien geboden kapot.
En wat als die tien geboden werden omgevormd, gefilterd door het wereldbeeld van de ontvanger, gefilterd door de mores van de toenmalige tijdgeest en gefilterd door persoonlijke interpretatie en mening over wat de mensheid nodig had?
Hoe zouden de oorspronkelijke, geïnspireerde, heilige woorden hebben geluid?
En zouden die woorden werkelijk geboden en wetten zijn geweest, of precies het tegenovergestelde: een gids naar vrijheid?
Edith Hagenaar neemt je mee op een inspirerende en opzienbarende ontdekkingsreis naar de diepere betekenis en werkelijke strekking van elk van de tien geboden. Een solide, onschatbaar, verhelderend werk dat je je leven lang zult koesteren omdat het steeds weer je hart verheft en je ziel verblijdt.
Bevrijd jezelf van de ketens van de letterlijke geboden.
Laat je in je kracht zetten door deduidelijke, machtige woorden.
Ontdek hoe jij telkens weer vanuit de woestenij van levensperikelen het juiste pad naar het beloofde land kunt vinden!
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
29 februari 2016
Uitgeverij
Palaysia Productions
ISBN
9789492412102
Bestel dit boek vanaf  €18,49 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Naslagwerk voor het leven

door: Marjan van Druenen 1 like
De tien geboden bevatten de tien leefregels die God aan de mens gegeven heeft. Edith Hagenaar ging op zoek naar de oorspronkelijke betekenis van deze tien beloften, zoals zij ze noemt. De moderne tijd waarin wij nu leven lijkt behoefte te hebben aan vernieuwde, heldere en op liefde geïnspireerde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic