De tijd die nodig is

25

Tijdens een zakenreis krijgt een achtenveertigjarige architecte het bericht dat haar zoon is gearresteerd omdat hij samen met een groepje vrienden een allochtone jongen heeft mishandeld. Ingrid wordt overvallen door twijfel. Heeft ze iets verkeerd gedaan? Heeft ze wel genoeg van haar zoon gehouden? Ze besluit onmiddellijk naar huis terug te keren en gedurende de reis denkt ze terug aan haar leven. Hoe ze Anders ontmoette, de vader van haar zoon, en hun eerste gelukkige jaren samen. Hoe ze vervolgens een relatie kreeg met Frank, een twintig jaar oudere, getrouwde man. Terwijl de reis vordert, gaat Ingrid verder terug in de tijd en komen ook herinneringen aan haar moeder, haar grootmoeder en haar eerste liefde boven.

In zijn bekende poëtische stijl beschrijft Grøndahl de complexe verhoudingen binnen een familie. De tijd die nodig is is een indrukwekkende, prachtig geschreven roman over liefde en afstand, over relaties tussen mannen en vrouwen, tussen ouders en kinderen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Annelies van Hees
Laatste editie
11 november 2014
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029082372 , 9789029082389 , 9789029085182 , 9789041708298 , ...

Lees verder

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Twijfels

door: DorienN 1 like
Ik vond het een goed geschreven en goed vertaald boek (pluim voor de vertaler, want dit soort gedachtenspinsels laten zich niet zomaar even omzetten). In het begin had ik wel wat moeite met het uit elkaar houden van de personages (drie generaties vrouwen, de oma en moeder zaten steeds verkeerd om...

Recensie De tijd die nodig is

door: Hetty Custers 1 like
Mooi boek. Waar ik dacht dat het accent op de relatie tussen moeder en zoon zou liggen, bleek je vooral een intrigerend geschreven verhaal over drie generaties vrouwen voorgelegd te krijgen. De wijze waarop de verhalen in elkaar gevlochten worden getuigt van een groot schrijverschap. Het verbaast...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic