De toekomst van God

1

Hoe kunnen we ervaren dat God even betrouwbaar is als een brood of de zonsopgang, en dus ons vertrouwen waard?

God heeft in onze westerse wereld veel terrein verloren. Ook religieus extremisme doet hem geen goed. Deepak Chopra springt in de bres voor God, omdat die veel toevoegt in de wereld: bewustzijn, hoop, kracht en liefde. Chopra vraagt zich daarom af hoe we ons opnieuw met God kunnen verbinden.

Chopra kiest in zijn nieuwe boek De toekomst van God voor een verrassende benadering. Een God die ons geloof en vertrouwen waard is, moet ertoe doen. Wat heeft God de laatste tijd voor jou gedaan? is zijn vraag. En passant neemt hij scherp stelling tegen atheïsten uit de school van Richard Dawkins, wat een belangrijke bijdrage aan het religiedebat oplevert. Aan het slot van zijn boek formuleert hij 30 puntige ideeën: 10 zwakke punten van het atheïsme, 10 argumenten voor geloof, en 10 ideeën die God toekomst geven.
benadering. Wij denken dat geloven in God een prestatie van onszelf is. Als we niet geloven ligt dit dus aan ons. Maar Chopra legt de last op de schouders van God. Wat heeft God de laatste tijd voor jou gedaan? is zijn vraag. En heb jij God ooit een moeilijk probleem laten oplossen? Een God die ons geloof en vertrouwen waard is, moet er volgens Chopra toe doen.

En passant neemt Chopra scherp stelling tegen atheïsten uit de achterban van Richard Dawkins. Hij levert zo een belangrijke bijdrage aan het religiedebat. Aan het slot van zijn boek geeft hij dertig puntige ideeën: tien zwakke punten van het atheïsme, tien argumenten voor geloof, en tien ideeën die God toekomst geven.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Vertaald door
Jorgen van Drunen
Laatste editie
10 maart 2015
Uitgeverij
Kosmos, Uitgevers BV
ISBN
9789021558646 , 9789021558653
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Een pleidooi voor hoop, kracht en liefde

door: Ingrid Verschelling 1 like
Ik heb al veel boeken van Deepak Chopra gelezen, ook spirituele boeken. Ik was benieuwd of Deepak Chopra dezelfde mening is toegedaan als ik, nadat ik de boeken van Michael Newton gelezen had. Ik was dus zeer benieuwd naar dit boek. De kerken lopen al tijden leeg. Ook is er uit naam van godsdienst...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic