De toeschouwer

92

Artikelen 1 Top25's 1
Buiten staat een auto. Ik geloof dat iemand mijn huis observeert. Dat gaat al een aantal weken zo. Ik zie het licht van de koplampen als de auto nadert. Over een hobbelig bospad, want er is geen andere manier om hier te komen. Dan gaan de koplampen uit. De auto staat ergens en ik weet niet wat de chauffeur wil. Wat hij van míj wil.

Hij observeert ze dag en nacht. Vrouwen die hij niet kent. Uit de verte slaat hij de mooie Gillian Ward gade. Een succesvolle vrouw, gelukkig getrouwd, moeder van een reizende dochter: hij idealiseert haar. Totdat hij erachter komt dat hij tegen een façade aankijkt en niets is wat het lijkt.

Gelijktijdig schrikt een serie van drie moorden Londen op. De slachtoffers zijn drie alleenstaande vrouwen, op een raadselachtige, sadistische wijze omgebracht. De politie is op zoek naar de psychopaat die dit op zijn geweten heeft. Een gestoorde man. Een zieke man. Een man die vrouwen haat.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Der Beobachter
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Corry van Bree
Laatste editie
05 maart 2013
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044338836 , 9789044338843


Artikelen over De toeschouwer

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Weinig bijzonders

door Hebban Crew op 28-03-2013

De Duitse bestsellerauteur Charlotte Link selecteert bij aanvang van haar nieuwste thriller De toeschouwer een aantal knappe binnenkomers die absoluut een deur intrappen. Zo laat ze er geen twijfel over bestaan dat we te maken krijgen met een nietsontziende moordenaar die het gemunt heeft op weerloze slachtoffers. De laatste zin van de proloog komt keihard binnen en blijft gedurende het hele...


Lezersrecensies (15)

Geweldige schrijfstijl. Je wordt meegezogen in het verhaal

door: maaike-reinanke 1 like
Wat een geweldig boek is dit! Fantastische personages. Allemaal even boeiend. Charlotte Link heeft een heerlijke schrijfstijl. Ze zuigt je mee in het verhaal. En laat je niet meer los. Het boek heeft ruim 500 blz, maar vond het echt jammer dat het uit was. Een echte aanrader!

door: Tonnie Kikkert 1 like
Onderhoudend spannend. Soms wat vergezocht hier en daar. Je kan merken dat de schrijver het motief al in het hoofd had en daar dan een verhaal om verzonnen heeft. Het is begrijpelijke en ook wel een goede keuze.

door: Jetske Holtrop 1 like
Samson Legal observeert vrouwen. Hij doet dit uit onvrede met zijn eigen leven. Dan worden er vrouwen op een gruwelijke wijze vermoord, maar de politie tast volledig in het duister. Wanneer Tom Ward, de man van een van de door Samson geobserveerde vrouwen, ook vermoord wordt gevonden valt de...

door: Anneke van Maanen 1 like
Dit was het eerste boek dat in van Charlotte Link heb gelezen maar het is zeker niet de laatste.
Ik heb van het begin tot het eind met veel plezier gelezen en kon eigenlijk niet stoppen.
Als je eenmaal begint wil je alsmaar door, het is zo verbeeldend geschreven dat je het bijna als een film voor je...

door: Marleen Van den Berghe 1 like
Ook van mij een dikke merci voor de gratis versie.

Ik heb het boek bijna in één ruk uitgelezen. De spanning is soms echt te snijden en ik heb er dus menig nachtelijk uurtje aan ingeboet.
De karakters zijn bijzonder knap neergezet en je ontmoet verschillende types die gerust in je eigen buurt kunnen...

door: carine clerx 1 like
Heb alle boeken van Charlotte Link gelezen en dit is zeker èèn van de mindere,maar evengoed met veel plezier gelezen.Op naar de volgende.

door: Joop Liefaard 1 like
Samson Segal is een in zichzelf gekeerde, contactgestoorde, werkloze man die met zijn broer Gavin en diens vrouw Mollie in het huis woont dat zij van hun moeder hebben geërfd. Samson voelt zich altijd eenzaam en alleen en vooral onbegrepen. Hij houdt er de eigenaardige gewoonte op na om mensen te...

door: Greet Oostvogels 1 like
Bedankt Crimezone voor het gratis ebook!

Ik vond het zeker de moeite waard om te lezen.
In het begin had ik het wat lastig om alle personages te onthouden, het zijn er op een korte tijd nogal veel. De hoofdstukken springen van de ene situatie en personages naar de volgende.
Eens je de personages kent...

door: vlindertje85 1 like
Ik heb het boek gratis kunnen lezen, met dank aan crimezone en de uitgever!!

Het verhaal komt een beetje traag op gang en is vooral in het begin een beetje onsamenhangend. Na het midden van het boek komt het verhaal echt op gang en het einde is best spannend.

Het verhaal had voor mij in het begin...

door: Ab de Vos 1 like
In de eerste plaats hartelijk dank aan Crimezone voor de gratis epub-versie.

Ondanks dat ik het boek achter elkaar heb uitgelezen omdat het spannend is heb toch een enkele opmerking.

Ik vind het soms vervelend worden als ze steeds weer terugkomt met dezelfde achtergrond van Samson.
Te veel herhaling....

door: Wil Hendriks 1 like
Ik sluit me aan bij de vorige schrijver, Andreasboel.
Ik heb alle boeken van Charlotte Link gelezen via de bibliotheek. Ik was erg blij dat er een nieuw boek van haar uitkwam en heb het meteen gedownload en gelezen.

door: Andreas Boel 1 like
Het boek prikkelt je vanaf de eerste pagina maar
het duurt enkele tientallen bladzijden voordat het je volledig in de greep heeft.
Daarna volgen de gebeurtenissen elkaar verbluffend snel op.
Van dan af kan je het boek niet meer aan de kant leggen en lees je het in een ruk uit.
De typering van de...

door: Ellen Westenbrink 1 like
Afgelopen weekend had Crimezone.nl een leuke actie voor geregistreerde bezoekers: die mochten gratis het gloednieuwe boek De toeschouwer van Charlotte Link downloaden. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Vorig jaar las ik van Link al Het laatste spoor, en dat was me goed bevallen.
Ik noem De...

door: Christine Bols 1 like
Dit is het eerste boek van Charlotte Link dat ik lees, en het zal zeker niet het laatste zijn. De eerste vijftig tot zestig pagina's komen verward over omdat er zoveel personages worden geïntroduceerd, maar je raakt snel met hen verweven. Ze zijn levensecht.
Hoewel het boek niet zinderend spannend...

Recensie De toeschouwer

door: Annemieke Roolvink 1 like
Zo lang op gewacht en dan is is ie alweer uit. Zoals al haar boeken is deze ook weer geweldig, hoewel ik hem iets minder vond dan haar andere boeken. Hopenlijk hoeven we niet zo lang te wachten op een nieuw boek!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic