De tombe van God

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Het begon met de intrigerende raadsels rond het Zuid-Franse plaatsje Rennes-le Château en het eindigde met de ontknoping van een der grootste mysteries ter wereld.

Voor de auteurs van de belangwekkende boek de Engelse Richard Andrews en de van origine Franse Paul Schellenberger, waren de bestaande verklaringen over het geen Rennes-le Chateau verborgen houdt dermate onbevredigend dat zij, zo’n vijf jaar geleden besloten zelf op onderzoek uit te gaan.

Het speurtocht begon bij de bezigheden van enkele 19e eeuwse priesters, aangevoerd door Bérenger Saunière, die plotseling op onverklaarbare wijze een grote rijkdom tentoon begon te spreiden. Hun levensstijl bleek niet erg met een kerkelijke roeping overeen te komen.Het spoor leidde verder naar enige schilderijen van onder meer de Vlaamse schilder David Tenier en zijn Franse collega Nicolas Paussin, die een geometrische opzet vertonen waarin kenmerken van de genoemde 19e eeuwse priesters terugkeren. En beetje bij beetje begon zich een raadselachtig patroon af te tekenen: een spoor van mysterieuze aanwijzingen op kaarten, kunst voorwerpen en grafstenen die allemaal in dezelfde richting wijzen, zodat van toevalligheid geen enkele sprake meer kan zijn.

De tombe van God virtue vanuit de duistere wereld van dubieuze documenten naar de onomstotelijke waarheid van de aanwijzingen in een beroemd schilderij van Poussin, een schilderij dat al generaties van onderzoekers voor raadsels heeft gesteld zonder ooit zijn geheim werkelijke prijs te geven.

Richard Andrews en Paul Schellenberger combineerden hun kennis van archeologie, theologie, geometrie en hun gezonde verstand om achter de waarheid te komen van een van de grootste mysteries aller tijden. Een waarheid die zo gevaarlijk, controversieel en ketters is, dat mensen haar met hun eigen leven wilde beschermen.
Genre
Non-fictie
Vertaald door
Ingrid Buthod-Girard
Aantal pagina’s
463
Uitgeverij
Tirion Uitgevers
ISBN
9789051216479
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie