De triomf van Caesar

,

6

De Romeinse burgeroorlog is beëindigd. Pompeius is dood, Egypte wordt strak geregeerd door Cleopatra en voor het eerst in jaren is Julius Caesar terug in Rome. Hij is aangewezen door de Senaat als dictator, maar het gonst van de geruchten dat Caesar tot koning wil worden benoemd en dat nog niet al zijn tegenstanders zijn gedood.

Calpurnia, Caesars vrouw, heeft verontrustende, voorspellende dromen en vreest voor een samenzwering tegen Caesar. Ze heeft iemand ingehuurd om de geruchten te onderzoeken, maar die man wordt vermoord teruggevonden op haar stoep. En Caesar staat de komende dagen meer dan ooit bloot aan gevaar tijdens zijn triomftochten door de stad. Ze roept de hulp in van Gordianus de Vinder. Gordianus was een goede vriend van de vermoorde man en alleen daarom stemt hij in Calpurnia te helpen. Maar als het onderzoek eenmaal is begonnen heeft hij geen controle meer op wat er wordt gevonden, wie erdoor in gevaar komt en waar het eindigt?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Triumph of Caesar
Serie
Gordianus de Vinder (10)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
07 juni 2013
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022551806 , 9789460920318 , 9789460231025 , 9789086794195
Advertentie

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Schiet tekort als detective- en geschiedenisverhaal

door Anne Terwisscha op 03-07-2009

Steven Saylor heeft al diverse boeken geschreven over het oude Rome ten tijde van Julius Caesar met de speurder (of ‘vinder’) Gordianus in de hoofdrol.
In De triomf van Caesar is Julius Caesar eindelijk terug in Rome na diverse overwinningen te hebben behaald in het buitenland. Rome maakt zich op voor het houden van vier triomfoptochten waarbij de oorlogsbuit en de krijgsgevangenen getoond...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic