De triomf van de zon

20
Gelezen 31 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning   Topics 0

Na jaren van slecht bestuur door de heersende Egyptische onderkoning breekt er aan het eind van de negentiende eeuw in Soedan een bloedige opstand uit. Het wordt een Heilige Oorlog, aangevoerd door een charismatische religieuze leider, die de Mahdi – de Verlosser – wordt genoemd.

Honderden Britse ingezetenen zitten opgesloten in de hoofdstad Khartoem, als ratten in de val. Een van hen is de zakenman Ryder Courtney, telg van de roemruchte Courtney-familie. Zijn ontmoeting met Penrod Ballantyne maakt een diepe indruk. Penrod is kapitein van de huzaren en maakt deel uit van de Ballantyne-familie die een grote rol speelt in de eerdere boeken van Wilbur Smith.

De strijd wordt steeds heviger en nadat generaal Charles George Gordon in 1885 wordt gedood moeten de Engelsen zich zelfs terugtrekken. Samen met de Britse consul, David Benbrook zetten Courtney en Ballantyne alles op alles om te overleven, en hun dierbaren, onder wie de drie dochters van de consul, te redden.

Triomf van de zon is een meeslepend verhaal vol fascinerende historische details, over woede, gekrenkte trots en zinderende liefde. Wilbur Smith bewijst hiermee eens te meer zijn meesterschap.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
The Triumph of the Sun
Serie
De Courtney's (12)
Vertaald door
Hans Kooijman
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
05 april 2014
ISBN
9789022541142 , 9789022544860 , 9789022557716 , 9789401600583 , ...
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

door: Ron Beunder-3022 1 like
Ik heb onlangs het boek Triomf van de zon gelezen. Ik heb alles van Wilbur Smith gelezen en dit nieuwste boek viel mij (voor het eerst) wat tegen. Hoewel de opbouw van het verhaal weer echt “als vanouds” is en er absoluut niets valt aan te merken op de wijze waarop Smith zijn hoofdpersonen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook