De tweede november

33

Artikelen 3 Spots 1 Top25's 1

De waarheid over de moord op Theo van Gogh

De jonge Nederlandse Marokkaan Hamid volgt voor de aivd de van terrorisme verdachte Mohammed Bouyeri naar een bijeenkomst van de Hofstadgroep in Den Haag. Hij rapporteert aan zijn superieur Dik Fongers dat Bouyeri een bekende Nederlander wil liquideren. Enkele uren later komt Fongers om bij een verkeersongeluk en ontsnapt Hamid ternauwernood aan een aanslag. Terwijl Theo van Gogh in zijn bezeten tempo anti-islamitische columns schrijft en aan zijn films werkt, zoekt Hamid, verdacht van de moord op Fongers, wanhopig diens rouwende weduwe Saskia op. Zij is de enige die hem kan helpen achter de ongelooflijke waarheid te komen: een complot dat twee jaar eerder in het diepste geheim in ‘Den Haag’ werd gesmeed en dat tot een zenuwslopende race tegen de klok leidt om het leven van Van Gogh te redden.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 oktober 2013
Uitgeverij
Cargo
ISBN
9789023483014 , 9789023483311 , 9789023488408 , 9789462530621


Artikelen over De tweede november

  Meer artikelen


Door lezers

Misdaadauteurs over research / Tomas Ross: 'So much for research'
01 juni 2015
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijBestel dit luisterboek voor  €14,95 bij

bestellen

Lezersrecensies (3)

Geweldig spannend!

door: Hanne 1 like
Geweldig spannend boek. Doordat fictie en non-fictie door elkaar lopen, ga je zelf ook twijfelen. Want waar ligt de grens en wat is waar en wat is niet waar. In 1 keer uitgelezen. Een aanrader.

door: Coenraad De Kat 1 like

De tweede november is het verhaal dat gebasseerd is rond de moord op Theo van Gogh. Hamid Mansur is een Joodse marokaan van afkomst en hij wordt benaderd om voor de AIVD als informant hun te rapporteren over Mohamed Bouyeri. Hamid krijgt het bewind van de AIVD tegen zich en wordt voor alles en nog...


door: ChantalH 1 like
Het boek gaat over wie achter de moord op Theo van Gogh zat. Je denkt dat kan nooit interessant zijn, want je weet toch al dat Mohammed B de moordenaar was. Maar Tomas Ross heeft naar aanleiding van feiten en fictie een hele andere geloofwaardige theorie bedacht. Dit heeft hij erg knap gedaan. Je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic